Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ:ΜΕ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΑΛΑΓΑ

721 ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (+4,5) 2 ...(81-72)

Έκανε το χρέος της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέρασε από την έδρα της Μάλαγα με 70-66 και πλέον είναι πολύ κοντά στο να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας για τα νοκ άουτ. Όχι ότι έπεισε ξανά με την απόδοση της, αλλά τουλάχιστον φάνηκε σοβαρή στα κρίσιμα σημεία που χρειάστηκε. Στην έδρα της παρουσιάζεται όπως συνήθως αρκετά δυνατή, μετρώντας μόλις δύο ήττες, από Μπαρτσελόνα στην πρώτη φάση και Μάλαγα στη δεύτερη. Ισοβαθμεί στην κορυφή με Εφές και ΤΣΣΚΑ, αλλά έχει τη συνολική διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Στη Ρεάλ υπάρχει πρόβλημα και το χειρότερο είναι ότι βγήκε προς τα έξω τη χειρότερη στιγμή. Αν η ομάδα συνεχίσει σ’ αυτό το ρυθμό, τότε θα χάσει αυτό που μέχρι πριν από ένα μήνα έμοιαζε σχεδόν εξασφαλισμένο, το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό, για μια Ρεάλ που στα κρίσιμα σημεία φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τουλάχιστον έχει την ισοβαθμία με την Εφές, ενώ έχει κερδίσει και την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τη δυναμική να φτάσουν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Για τη Ρεάλ αυτό ισχύει βέβαια, αν θυμηθεί τις καλές εμφανίσεις της μέχρι εδώ και να αφήσει τα αρνητικά αποτελέσματα τελευταία. Εδώ πρέπει να δείξει τη δυναμική της και η δεδομένη ποιότητα του αντιπάλου, θα τη φέρει σε εγρήγορση, για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη. Ρεάλ +4.5


722 ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ-ΜΑΛΑΓΑ (+7,5) 2 ...(64-70)

Αν χάσει το πλεονέκτημα έδρας, είναι πραγματικά άξια της μοίρας της η Εφές. Όχι ότι μπορεί με άνεση να περάσει μια ομάδα από την έδρα της Ζάλγκιρις, αλλά το κίνητρο των Τούρκων ήταν τόσο μεγάλο έναντι της αδιάφορης Λιθουανικής ομάδας, ώστε κάνει σχεδόν ανεπίτρεπτο το να ηττηθούν τόσο εύκολα. Εξαιρετική στην έδρα της και αήττητη η Εφές, έχει κερδίσει Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό. Σημαντική η επιστροφή του Βούγιασιτς. 

Κάπου εδώ έρχεται το τέλος για τη Μάλαγα, που η αλήθεια κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Μόνο μαθητικές οι ελπίδες της πλέον, καθώς θέλει να κάνει το 2/2 και να χάσει παράλληλα ο Παναθηναϊκός τα αντίστοιχα τελευταία παιχνίδια του. Αυτό που της έχει στοιχίσει είναι η έδρα της, μιας και εκτός είναι απλά εξαιρετική, μετρώντας 4 συνεχόμενες νίκες, σε Μόσχα, στις δύο ομάδες στη Γερμανία και στη Μαδρίτη. 

Εκτίμηση: Υπερβολικό το χάντικαπ που τοποθετείται στην αναμέτρηση, για μια Μάλαγα που στα εκτός έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο… Μπορεί να είναι σχετικά χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, έχει αποδείξει περίτρανα όμως, ότι αδιάφορες ομάδες δεν υπάρχουν σ’ αυτό το επίπεδο. Εμείς θα την εμπιστευτούμε.Μάλαγα +7,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου