Σάββατο 13 Απριλίου 2013

"Η πόλη του Μπιλμπάο ζει για αυτόν τον τελικό"

770 Μπιλμπαο (0.5)-Κουμπαν 1 
*Στη Σαρλελουά θα διεξαχθεί ο τελικός του Eurocup.

*Ο Φώτης Κατσικάρης (Μπιλμπάο) αναδείχθηκε ο κορυφαίος τεχνικός της διοργάνωσης, ενώ ένας πρώην ‘’Πράσινος’’, ο Νικ Καλάθης (Λοκομοτίβ Κούμπαν), MVP του Eurocup. 
H Μπιλμαο πραγματοποιει για αλλη μια χρονια πολλη καλη πορεια.Προπερσι εφτασε στον τελικο του ισπανικου πρωταθληματος οπου το παλεψε μεχρι το τελος αλλα
 ητηθηκε απο την Barcelona.Περσι εκανε την  υπερβαση στην eurolegue και εφτασε μεχρι τους 8 οπου ηττηθηκε απο την
 μετεπειτα φιναλιστ και μεγαθηριο Τσσκα Μοσχας.Οποτε μιλαμε για μια ομαδα που εχει κατα κυριο λογο τον ιδο κορμο  για πανω απο 3 χρονια και για μια ομαδα με τρομερη ομοιογενεια Για να φτάσει μέχρι εδώ η Μπιλμπάο, πέρασε εύκολα από τον πρώτο όμιλο έχοντας το απόλυτο, ενώ πέρασε ως πρώτη και από το Top-16, παρότι είχε ξεκινήσει με δύο ήττες. Εύκολα τα εμπόδια των Ουλμ και Μπουντιβέλνικ στους «8» και τους «4» αντίστοιχα. Στο ρόστερ της βρίσκουμε τους Νίκο Ζήση και Κώστα Βασιλειάδη, που πραγματοποιούν εξαιρετική σαιζόν. Η Λοκομοτίβ τώρα, επαλήθευσε τα προγνωστικά και έφτασε μέχρι εδώ, μιας και το ρόστερ της ήταν καλύτερο από πολλές ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας. Ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη από τον Πασούτιν, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, περνώντας εύκολα από τους δύο πρώτους γύρους και αγγίζοντας το απόλυτο. Εύκολα ξεπέρασε και τα εμπόδια των Μπουντούτσνοστ και Βαλένθια στα νοκ άουτ. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο Νικ Καλάθης, που αναδείχθηκε μεταξύ άλλων και MVP της διοργάνωσης. 

Εκτίμηση: Εμείς θα πάμε με το αουτσάιντερ στον τελικό, που είναι η Μπιλμπάο. Περιμένουμε ο Κατσικάρης να βγάλει αρκετούς άσους από το μανίκι του και να βρει τον τρόπο να περιορίσει τα ατού της Κούμπαν.Αλλωστε ειπαμε η Μπιλμπαο ειναι μια καλα δουλεμενη ομαδα χρονων σε αντιθεση με την νεοκτιστη ομαδα των Ρωσσων Όταν παίζει εξάλλου σκληροτράχηλη άμυνα η Μπιλμπάο, δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο για κανέναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου