Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ,ΟΙ ΑΤΙΘΑΣΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Συνοπτικά σήμερα οι επιλογές. Κρατάμε 3 παιχνίδια και ένα τέταρτο υπό όρους

720 ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΣΙΑ +12,5 2

Υπερβολικά ψήλο χάντικαπ για την ρωσική αρκούδα. Για μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς δεν επιτρέπεται τέτοιο χάντικαπ + 12.5 πόντων, όταν αν το παιχνίδι γίνονταν χτες, πριν την ήττα δηλαδή από τους Ιταλούς θα μιλούσαμε για ένα πιο χαμηλό χάντικαπ..Ναι μεν λυπούν πολλά μεγάλα αστέρια της, ναι μεν έχασε στο πρώτο παιχνίδι από τους θεωρητικά κατώτερους Ιταλούς αλλά δεν μπορούμε να υποτιμάτε έτσι μια ομάδα που παραμένει στα βάρια ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

721 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΠΓΔΜ +7,5 2

 Για την Λιθουανία τα είπαμε κουβαλάει βαρύ φορτίο διότι την έχουν χρήση ένα από τα φαβορί του ομίλου και όχι μονό. Αυτό φάνηκε και χτες που μπήκε στο παρκέ με τον αέρα του φαβορί και  τα παιδαρέλια των σέρβων  τους εκτέλεσαν. Σήμερα κόντρα στα Σκοπιά το χάντικαπ τοποθετείτε αρκετά ψηλά, με βάση τις εμφανίσεις των δυο ομάδων. Και αυτό το λέω διότι από την μια έχουμε μια ομάδα που δεν ανταπεξέρχεται καλά στο ρολό του φαβορί, την Λιθουανία, και απόψε είναι και πάλι φαβορί και από την άλλη μια δυνατή ομάδα που ναι μεν δεν έχει την ιδία δυναμική με τα τελευταία χρονιά αλλά παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό φάνηκε και από το τελευταίο της παιχνίδι που έχασε για ένα καλάθι και φωνάζει δίκαια από ότι φάνηκε για διαιτητικό λάθος.

719 ΠΟΛΩΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ +4,5 2

Το τρίτο παιχνίδι που μη κίνησε το ενδιαφέρον είναι το +4,5 της Τσεχίας. Από πού και ώσπου τέτοιο φαβορί οι Πολωνοί δεν το κατάλαβα . Στο πρώτο παιχνίδι ήταν πάλι φαβορί και κατατροπώθηκαν από τους Γεωργιανούς. Δεν διαθέτουν και από τα πιο αξιόλογα σύνολα και από την άλλη είναι και  οι Τσέχοι που έχουν ετοιμάσει μια ομάδα που δεν ήρθε στην Σλοβενία για βόλτα. Χάσανε στο καλάθι χτες από τους ανώτερους Σλοβένους και γενικά διαθέτουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τα δεδομένα που μας έχει συνηθίσει η Τσεχία τα τελευταία χρονιά και σκοπό έχουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Εγώ θα τους πόνταρα και για πρόκριση από τον όμιλο αλλά ας γίνει η αρχή σήμερα με τους Πολωνούς

718 ΙΤΑΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ +3,5 1
*4 παιχνίδι που σημείωσα  είναι ο άσσος της Ιταλίας, μια Ιταλία που σκόρπισε χτες την Ρωσική αρκούδα στηριζόμενη πολύ σε παίκτες από τον εγχώριο πρωτάθλημα και όχι σε ΝΒΑερς και ίσως αυτό να είναι το μυστικό για να επανέλθει  στις επιτυχίες. Δεν θα το βάλω όμως στην τελική διαλογή διότι ήθελα το χάντικαπ στο 5,5, τώρα στο +3,5 με φοβίζει αρκετά προς τα πού θα πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου