Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΨΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

719  +4,5 ΤΣΕΧΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ 1

Θα ξεκινήσουμε μου με ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αυτό της Τσεχίας κόντρα στην Γεωργία, δυο ομάδες στο περιθώριο του μπασκετικου κόσμου, δυο ομάδες που απόψε θα δώσουν τα πάντα για την τετάρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην επομένη φάση, δυο ομάδες που θα μπουν στο γήπεδο ξέροντας πολύ καλά ότι στο αποψινό παιχνίδι κερδίζεις η πεθαίνεις. Και αν το κατόρθωμα της τέταρτης θέσης σας φαίνεται μικρό αναλογιστείτε της μηδαμινές διακρίσεις των δυο ομάδων στο μπάσκετ. Απόψε γράφεται ιστορία που θα έλεγε και ένα κυνικός και γραφικός σχολιαστής κάποιου αγώνα κάπου στο κόσμο.

Το αρκετά υψηλό χάντικαπ για τα δεδομένα του παιχνιδιού αλλά και την δυναμικότητα της κάθε ομάδας, με κάνει να κοιτάω τον άσσο της Τσεχίας καθώς επίσης και ότι θεωρώ αξιοθαύμαστη την μέχρι τώρα πορεία της, που δείχνει ικανή να αφήσει εκτός συνέχειας την Γεωργία.

715 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ -1,5 2

Νίκη και μονό νίκη θέλει η Ρωσία καθώς παίζει το τελευταίο της χάρτη για να διεκδίκηση την πρόκριση. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής απογοητεύει με τις εμφανίσεις της  και ότι οι Φιλανδοί δείχνουν ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο στο πάρων τουρνουά. Αλλά ένα τέτοιο μικρό χάντικαπ υπέρ της Φινλανδίας σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία δεν βλέπουμε συνεχεία και το διπλό της Ρωσίας αποκτά αξία.

716  ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ +8.5 2

Ντέρμπι κορυφής και ένα ντέρμπι κορυφής αξίζει να είναι πιο ισορροπημένο όσον αναφορά το πλεονέκτημα του χάντικαπ. Μπορεί η Ελλάδα να έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι τώρα παρουσίαση της αλλά αυτό λίγο πολύ το περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως είναι το εξαιρετικό σύνολο που έχει παρουσιάσει στο παρκέ η ομάδα της Ιταλίας και εκπλήσσει με τις εμφανίσεις της. Μπορεί η Ελλάδα φαινομενικά να είναι ανώτερη ποιος όμως μπορεί  να υποτιμήσει τους μαχητικούς Ιταλούς, τουλάχιστον όσο το χάντικαπ παραμένει τόσο ψήλο εγώ θα πάω με το μέρος τους.  Και οι δυο ομάδες παραμένουν αήττητες στον όμιλο όμως για κάποια από τις δυο το σερί αυτό θα σταματήσει εδώ.

*Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για τον προπονητή του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της Ελλάδας που καλείται να αντιμετωπίσει την πατρίδα του Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου