Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE...

Καλημέρα φιλαράκια μου, μετά από ένα γεμάτο ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακο όπου η αλήθεια είναι πως στοιχηματικά πήγαμε πολύ μέτρια, αμέσως μπαίνουμε σε ευρωπαϊκούς ρυθμός καθώς έχουμε τα play off του Champions League και του Europa League. Ευχή όλων είναι οι ομάδες μας ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος να καταφέρουν να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους (τώρα ποιον θα αντιμετωπίσει τελικά ο ΠΑΟΚ είναι άλλο ζήτημα).

101 ΆΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΜΙΛΑΝ   2  2,40  (1-1)

Πολλοί θεωρούν τη Μίλαν και σ' ἐνα βαθμό δικαιολογημένα, μη ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος. Προσωπικά όμως έχω άλλη άποψη. Αυτή η ομάδα της Μίλαν βρίσκεται σε διαδικασία "χτισίματος" τα δύο τελευταία χρόνια, όταν δηλαδή ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Αλέγκρι. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δεχθεί σκληρή κριτική όμως η διοίκηση της Μίλαν έμεινε πιστή στο πλάνο και τον στήριξε περιμένοντας η επιλογή της αυτή να καρποφορήσει την φετινή σεζόν. Οι ροσονέροι δεν ενισχύθηκαν σημαντικά την φετινή μεταγραφική περίοδο κράτησε όμως όλα τα αστέρια της (όσα είναι αυτά) παρ' ὀλο τις δελεαστικότατες προτάσεις που είχε. Με όπλο την ομοιογένεια λοιπόν θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το Campionatto και να φτάσει όσον το δυνατόν ψηλότερα στο Champions League όπου είναι μια από της πιο κλασικές δυνάμεις της διοργάνωσης. Έχοντας υπ' όψιν την περσινή εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Meazza όπου έδειξε σπουδαία δείγματα του τι μπορεί να καταφέρει αισιοδοξώ πως θα είναι μια καλή χρονιά για την ομάδα του Μιλάνου. Στο αποψινό ματς αντιμετωπίζει την νεανικότατη PSV η οποία θα έχει σαν μεγάλο πλεονέκτημα πέραν από την έδρα την αγωνιστική ετοιμότητα της καθώς μετρά ήδη πέντε επίσημα ματς στα οποία έφυγε κερδισμένη σε όλα!!! Από την άλλη το μεγάλο μειονέκτημα της είναι η απειρία των παικτών της καθώς η ομάδα αποτελείτε κυρίως από ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτι που είναι σαφής επιλογή της διοίκησης της, με τον Φιλίπ Κοκού να αναλαμβάνει το δύσκολο αυτό έργο της δημιουργίας μιας ολοκαίνουριας  ομάδας. Το παιχνίδι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον Κοκού και τα πιτσιρίκια του. Αίσθηση μου όμως είναι πως δεν είναι ακόμα σε θέση να κοντράρουν την Μίλαν που παρ' ότι δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, έχοντας το ίδιο ρόστερ με πέρυσι όπως προείπαμε μπορεί να βρει απαντήσεις ευκολότερα από τους Ολλανδούς.


103  ΛΥΩΝ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ   1 1,95  (0-2)

Η Λυών έχει ξεκινήσει φουριόζα τις φετινές της υποχρεώσεις και δείχνει έτοιμη για την αποψινή μεγάλη αναμέτρηση. Η έδρα της είναι από τις δυνατότερες στην Ευρώπη και αναμένεται να την εκμεταλλευτεί ακόμα ένα βράδυ ώστε να είναι συνεπής στο ραντεβού της με την μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλα τα στατιστικά στοιχεία αυτού του ζευγαριού ευνοούν τους γηπεδούχους και ήδη ο άσσος δέχεται πιέσεις. Η Σοσιεδάδ κάνοντας εκπληκτικό φινάλε κατάφερε να τερματίσει 4η και να βρίσκεται έτσι αυτή αντιμέτωπη με τους Γάλλους απόψε για τα play off του  Champions League. Όμως το Europa League είναι πιο ρεαλιστικός στόχος για αυτούς χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν παλέψουν το σημερινό ματς. Ωστόσο ο νόμος του Ζερλάν βλέπω να υπερισχύει.



112 ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ   Χ2Δ 2,70  (1-1)

Σε μια πρόκριση που θα την θυμόμαστε για πάντα όχι για το αγωνιστικό μέρος αλλά για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την UEFA , το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, από το CAS και δεν ξέρω από ποιον άλλον, σε μια υπόθεση που ακόμα!!! δεν έχει κλείσει οριστικά αφού η εξελίξεις και η ανατροπές ακόμα τρέχουν, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τελικά την θέση της Μέταλιστ. Παρ' όλα όμως αυτά που έχουν συμβεί βλέπω πως ο ΠΑΟΚ  είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο μεγάλο του στόχο. Η ευκαιρία που του παρουσιάζεται είναι τεράστια και νομίζω πως όλοι στην ομάδα του δικεφάλου το έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτόν τον αντίπαλο μπορούν να τον κερδίσουν. Με σοβαρότητα, με πειθαρχία και συγκέντρωση σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Οι γερμανικές ομάδες πέραν της Μπάγερν έχουν δείξει πως είναι πολλές φορές αφελείς και πως υποτιμούν συχνά τις ελληνικές ομάδες. Η Σάλκε δεν είναι σε καλή κατάσταση υπάρχει γκρίνια και υπάρχουν και σημαντικότατες απουσίες δυο βασικότατων πρωταγωνιστών της, του Χούντελαρ και του δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει ακόμα σπουδαία ομάδα όμως εμένα με έχει πείσει πως βαδίζει σε σωστό δρόμο και ο προπονητής του μπορεί να του προσφέρει πολλά. Το ρόστερ του διαθέτει πλέον πολλούς έμπειρους  παίκτες σε τέτοια παιχνίδια όπως όλοι οι Έλληνες διεθνείς ο τρομερός Σλοβάκος ο Στοχ και ο Λαζάρ, παίκτες που μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και στοιχηματικά θεωρώ πως αξίζει το ρίσκο.


124   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΡΣΕΝΑΛ   1ΧΔ 1,40  (0-3)

Το παιχνίδι αυτό κανονικά είναι για αποφυγή πονταρίσματος καθώς με την κατάσταση που παρουσιάστηκε η Άρσεναλ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον κόσμο να επαναστατεί κατά του Βενγκέρ τον οποίο κατηγορούν για την μη μεταγραφική ενίσχυσή της ομάδας τους, το παιχνίδι αυτό αποκτά πολύ μεγάλη σπουδαιότητα για την αγγλική ομάδα καθώς αν δεν τα καταφέρει να μπει στους ομίλους τότε έρχονται δραματικές εξελίξεις στο στρατόπεδο της. Η αγωνιστική κατάσταση και οι πάρα πολλές απουσίες της Άρσεναλ όπου για να συμπληρωθεί η αποστολή θα στελεχωθεί από νεαρούς της δεύτερης ομάδας οδηγούν προς την νίκη των γηπεδούχων που μπορούν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των παικτών που διαθέτουν αλλά και την πολύ δυνατή τους έδρα.  Από την άλλη όμως πόσες φορές έχουμε πει για κάποιον 18χρόνο που μας ξεφούρνισε ο Αλσατός "που τον βρήκε αυτόν..???!!!" Γι αυτό κρατάμε μια πισινή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου