Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

EUROBASKET 2013

    Καλημέρα σε όλους τους φίλους μας. Πρεμιέρα σήμερα για μία από τις πιο αγαπημένες αθλητικές διοργανώσεις των Ελλήνων, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ! Μια διοργάνωση όπου η εθνική μας ομάδα μας έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές και συγκινήσεις. Το EUROBASKET αυτό που διεξάγεται στη Σλοβενία είναι και το τελευταίο μιας εποχής καθώς το επόμενο θα διεξαχθεί σε τέσσερα χρόνια και όχι σε δύο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Τα πάντα για την σπουδαία αυτή διοργάνωση μπορείτε να δείτε στο επίσημο site: www.eurobasket2013.org



Μεγάλες απουσίες υπάρχουν για κλασικά φαβορί του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως για την Ρωσία, την Σερβία και κυρίως την Ισπανία κάνοντας θα λέγαμε πιο ισορροπημένο το τουρνουά με ψιλά στις εκτιμήσεις τον εταιριών στοιχημάτων την δική μας εθνική, την Γαλλία και την Τουρκία.
Σήμερα για την πρεμιέρα ξεχωρίσαμε τα εξής παιχνίδια.

704  +4,5 ΒΕΛΓΙΟ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  1 1,75

     Δεύτερη συμμετοχή σε Eurobasket για το Βέλγιο στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς το αντικειμενικά χαμηλό επίπεδο αφήνει ελπίδες διάκρισης ακόμη και στις μικρομεσαίες ομάδες. Η πρόκριση βέβαια στον επόμενο γύρο που περνάει από αυτό το ματς καθώς αν οι Βέλγοι θέλουν να είναι στην τριάδα θα πρέπει να παλέψουν με Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Ουκρανία και σίγουρα αυτό είναι το ευκολότερο ματς από τα 4. Ήδη σε κάποια φιλικά πάντως οι Βέλγοι έδωσαν δείγματα της αξίας τους κερδίζοντας τους Ιταλούς και τους Ισραηλινούς. Απέναντί τους η ομάδα άγνωστο της διοργάνωσης που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει όλα τα βλέμματα όχι για τις επιδόσεις της αλλά για την παρουσία στον πάγκο της του Θρύλου του ΝΒΑ Μάικ Φρατέλο. Το Βέλγιο είναι μια από τις υποψήφιες εκπλήξεις της διοργάνωσης και σίγουρα προκαλεί εντύπωση ο χαρακτηρισμός του ως outsider κόντρα στους Ουκρανούς που ενδεχομένως να τελειώσουν χωρίς νίκη τη φάση των ομίλων.

707  +20,5 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ     1 1,75

   Με χαμηλούς τόνους αλλά πάντα με ελπίδες διάκρισης η επίσημη αγαπημένη ξεκινά της υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην ευκολότερη ομάδα από τις 5, τη Σουηδία. Κάθε αρχή και δύσκολη, η Εθνική έχει δείξει καλά στοιχεία στα φιλικά αλλά προφανώς υπάρχει πάντα θέμα συνέπειας και διάρκειας και σίγουρα κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά.
Οι Σουηδοί έχουν να αγωνιστούν σε Ευρωμπάσκετ από το 2003 που διοργάνωσαν, έχουν μια νεανικότατη ομάδα με γνωστότερο παίκτη τον Γιόνας Γιερέμπκο των Πίστονς. Πολύ δύσκολα θα καταφέρουν έστω να περάσουν στην επόμενη φάση αλλά δείχνουν  έτοιμοι να τσακίσουν όποιον τους υποτιμήσει. Καμία αξία στο υπερεκτιμημένο -20 της Εθνικής μας η οποία σπανίως σκοτώνει τους αντιπάλους της σε τέτοια παιχνίδια, πόσο μάλλον σε πρεμιέρα Ευρωμπάσκετ.

708  ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ +13,5  1 1,75

    Ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ματς με τους Γάλλους να είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όλου του Ευρωμπάσκετ  και όχι μόνο του ομίλου. Αντίθετα οι Γερμανοί είναι αρκετά αποδυναμωμένοι και θα προκαλέσει έκπληξη ακόμη και το ενδεχόμενο πρόκρισης τους στον επόμενο γύρο. Το πλεονέκτημα του άσσου έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο στις ξένες εταιρίες και 'μεις θα τον επιλέξουμε όσο μπορούμε νωρίτερα για μια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής και στον ΟΠΑΠ.









  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου